Duurzame Energie

In een wereld waarin CO²-reductie en energieprijzenstijgingen aan de orde van de dag zijn, is duurzame energie een "hot topic". Duurzame-energie is energie die wordt opgewekt uit bronnen waarbij weinig tot geen schadelijke milieueffecten optreden tijdens het opwekken. Deze bronnen raken nooit op en zijn dus onuitputtelijk. Voorbeelden zijn: zon, water, wind, biomassa en aardwarmte. Als installatietechnische oplossingen kun je denken aan zonnepanelen & -collectoren, warmteterugwinning (WTW) en warmtepompinstallaties.

Scheepstra Installatiebedrijf is al enkele jaren actief in deze markt en heeft alle kennis in huis om projecten op het gebied van duurzame energie van begin tot eind uit te voeren. Afgelopen decennia hebben we vele zonnecollectoren geplaatst, warmtepomp- en WTW-installaties ontworpen en aangebracht, en pellet/hout gestookte CV-ketels geïnstalleerd. Onze opdrachtgevers zorgen er met hun duurzame installaties niet alleen voor dat het milieu minder wordt belast, maar besparen tevens geld door lagere kosten voor energieverbruik.

Warmtepomp

 

Vaillant geoTHERM warmtepomp

 

Voor iedereen een aanwinst. Verkrijgbaar als combiwarmtepomp met koeling en als solotoestel, eventueel te combineren met een losse boiler van 300 liter.

De geoTHERM warmtepomp is duurzaam in alle opzichten. Dankzij hoogwaardige materialen gaat uw geoTHERM opvallend lang mee.

Maar vooral gaat het toestel zuiniger om met energie. U benut een onuitputtelijke bron van gratis bodemwarmte.

Lager energieverbruik : De geoTHERM warmtepomp biedt u een directe besparing op het energieverbruik. Die kan oplopen tot 45%.Hetzelfde geldt voor de vermindering in uitstoot van CO2.

Flinke kostenbesparing:De energieprijzen zijn voortdurend in beweging. Met de geoTHERM warmtepomp rekent u daarmee af. U haalt zelf uw energie uit de bodem.

Totaal comfort:De geoTHERM biedt u totaal comfort: verwarming, warm water én koeling.

U heeft het hele jaar door een comfortabel klimaat in uw woning. Met een laagtemperatuursysteem, zoals vloerverwarming, behaalt u het hoogste rendement en het meeste comfort.

Eenvoudige bediening: Hoe technisch geavanceerd de geoTHERM ook is, het toestel is uiterst eenvoudig te bedienen. De installateur stelt de warmtepomp perfect af volgens uw wensen. Vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar. U hoeft alleen maar te bepalen hoe warm u het in huis wilt hebben.

Handig:het display geeft ook aan hoeveel energie gratis uit de bodem is verkregen.

Bekroonde kwaliteit: Vaillant is geroemd om zijn degelijkheid. Het is dan ook geen toeval dat de geoTHERM als eerste is gecertificeerd met het kwaliteitskeurmerk ‘Warmtepompkeur’. Bovendien is deze warmtepomp als beste getest door de Duitse consumentenbond. In Duitsland zijn tientallen warmtepompen op de markt. Het zegt genoeg over de kwaliteit om als 1e uit de test te komen. Voor Vaillant een extra reden om u 10 jaar garantie op de compressor te geven.

 

Stiebel Eltron Warmtepompen

Inverter lucht|water-warmtepompen

De norm voor bepalen voor efficiency.

Door de invertertechniek past het vermogen van een warmtepomp zich nauwkeurig aan de warmtebehoefte aan. Op die wijze werkt de warmtepomp na de nachtverlaging bijvoorbeeld met een hoger vermogen. Overdag, wanneer de kamertemperatuur wellicht slechts een graad verschilt, werkt deze met een duidelijk lager vermogen. Daardoor ontstaat een gelijkmatige, energiezuinige werking die nauwkeurig is gericht op de warmtebehoefte van het gebouw.

WPL 5 N plus

De WPL 5 N plus bepaalt de nieuwe norm. Want door de toerentalgeregelde compressor wordt altijd slechts zoveel energie verzorgd, als op dat moment nodig is. En door het gebruik van kooldioxide als natuurlijk koelmiddel worden nieuwe wegen in de warmtepomptechniek bewandeld die vooral in de warmwaterbereiding zeer efficiënte normen bepalen. Met weinig ruimte en fluisterzachte werking kan dit systeem dat bestaat uit een warmtepomp en boiler, uitermate goed in nieuwbouw, in rijtjeshuizen of hoogwaardige appartementen worden ingezet. De warmtepomp is geschikt voor wandmontage en wordt zowel elektrisch als hydraulisch met de boilermodule verbonden. De module bestaat uit een geëmailleerde warmwaterboiler van 200 liter en de geïntegreerde warmtepompmanager. De vereiste circulatiepompen voor verwarming en warm water, alsook de nood-/bijkomende verwarming voor mono-energetische verwarmingsfunctie zijn reeds standaard ingebouwd.

 

 

 

 

WPL 15/25 I(S)-2

De moderne inverter-lucht|water-warmtepompen WPL 15 IS-2 en WPL 25 I-2 halen uitstekende rendementen dankzij hun inverter-compressor en gepatenteerde damp-/verzadigde dampinjectie. Dankzij de split-warmtepomptechnologie is dit mogelijk in een kleine ruimte. Bij alle splittoestellen van STIEBEL ELTRON wordt de verdampereenheid buiten opgesteld. De toestellen worden verbonden via een dunne vloeistof- en zuiggasleiding, die dankzij de geringe doorsnede slechts een kleine boring door de buitenwand vereist. Een groot voordeel is de vrije keuze van de optimale boilergrootte, vooral bij de integratie van een zonne-installatie. De inverter-lucht|water-warmtepompen zijn te combineren met talrijke tapwater- en buffervaten uit het STIEBEL ELTRON progamma. De WPL 15 IS-2 en WPL 25 I-2 bieden waardevolle voordelen voor modernisering én voor nieuwbouw.

 

 

 

 

 

 

 

Zonne Energie

 

Wij leveren SMA, Solax en Solar Edge omvormers.

 

Klik op onderstaande hoe een hybride omvormer werkt.

http://115.29.171.144/ad/dynamic.aspx

  

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis. Zonnecollectoren en (combi)boilers bijvoorbeeld. U kunt ook gewoon slim gebruik maken van zonlicht tijdens de (ver)bouw van uw woning. In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam.

Zonne-energie en milieu

Bij de productie van één kilowattuur (kWh) elektriciteit uit de verbranding van kolen komt minstens negenhonderd gram CO2 vrij, bij gasverbranding is dat vierhonderd gram. Bij zonlicht is dat veel lager: vijftig gram. Dat scheelt een flinke slok op een borrel, zeker als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt.

Dat er bij zonne-energie nog CO2 vrijkomt, komt door de productie van de installaties zoals zonnepanelen en zonneboilers. Daarvoor zijn (nog) fossiele brandstoffen nodig en die tellen natuurlijk mee in de vergelijking met energie uit fossiele bronnen. De CO2 die vrijkomt door de bouw van koleninstallaties wordt ook meegewogen.

Netto veel besparen

Toepassingen van zonne-energie produceren tijdens hun leven veel meer schone energie, dan er fossiele energie nodig is om de installaties te maken. Dat betekent dat een installatie netto veel meer CO2 bespaart, dan er vrijkomt bij de productie van een zonneboiler of -paneel.

Zonne-energie voorziet zelden in de volledige behoefte van elektriciteit of warm water van een huishouden. De zonopbrengst wisselt daarvoor teveel, naar gelang het seizoen of de weersomstandigheden; het daarvoor benodigde oppervlak aan panelen of collectoren is ook erg prijzig. Maar u bespaart wel flink op CO2-uitstoot als u naast conventionele energie ook zonne-energie inzet.

 

 

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen maken op het dak van uw woning elektriciteit, doordat zonlicht een elektrische spanning opwekt tussen de twee laagjes silicium op het paneel. Dat heet een fotovoltaïsche reactie (in Engels photo voltaic, PV). Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen en zien er anders uit dan zonnecollectoren: door de PV-kristallen zien zonnepanelen er vaak metallic (donker)blauw uit.

De meeste zonnepanelen op woningen zijn gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Het systeem levert stroom aan het net als de panelen tijdelijk meer elektriciteit leveren dan u gebruikt. Maar er zijn ook autonome systemen; die komen van pas op plaatsen waar geen elektriciteitsnet is, zoals op kampeerplaatsen of langs snelwegen.

Meer weten? Maak een afspraak met een van onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

Ledverlichting

De toekomst van verlichting zit in LED-verlichting. De huidige standaarden; gloeilamp, halogeen en TL-buizen zullen uiteindelijk vervangen worden door de nieuwe LED techniek. De voordelen van LED-verlichting zijn:

  • Zeer energiezuinig, tot 90% zuiniger
  • Zeer lange levensduur, 10 jaar is geen uitzondering
  • Geen warmteontwikkeling
  • Geen opwarmtijd
  • Goedkoper in gebruik dan de huidige verlichting
  • Eenvoudig dimbaar

Scheepstra Installatiebedrijf beschikt over een ruim assortiment aan LED-verlichting. LED Fluorescent TL Lamp, LED Spot Lamp en LED Downlights.

Dit is slechts een kleine greep uit ons assortiment, al deze en veel meer producten kunnen door ons geleverd en geïnstalleerd worden. Denk hierbij aan vervanging voor lichtbakken, gloeilampen, sportveldverlichting etc.

Wij kunnen voor uw specifieke situatie berekeningen uitvoeren om zo uw voordeel uit te rekenen. Indien u hierin geïnteresseerd bent kunt u contact met ons opnemen.

Heeft u een vraag?

Klik hier

Openingstijden Installatiebedrijf

Ma:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Di:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Wo:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Do:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Vr:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Za:

Gesloten