Zonne Energie

 

Wij leveren SMA, Solax en Solar Edge omvormers.

 

Klik op onderstaande hoe een hybride omvormer werkt.

http://115.29.171.144/ad/dynamic.aspx

  

Behalve zonnepanelen zijn er meer toepassingen om zonlicht en warmte om te zetten in duurzame energie in huis. Zonnecollectoren en (combi)boilers bijvoorbeeld. U kunt ook gewoon slim gebruik maken van zonlicht tijdens de (ver)bouw van uw woning. In Nederland schijnt de zon voldoende om zonneboilers en zonnepanelen te laten werken. Zonne-energie is oneindig beschikbaar. Bij gebruik van zonne-energie komen er ook nauwelijks milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2. Daarom is zonne-energie duurzaam.

Zonne-energie en milieu

Bij de productie van één kilowattuur (kWh) elektriciteit uit de verbranding van kolen komt minstens negenhonderd gram CO2 vrij, bij gasverbranding is dat vierhonderd gram. Bij zonlicht is dat veel lager: vijftig gram. Dat scheelt een flinke slok op een borrel, zeker als je bedenkt dat een gemiddeld huishouden jaarlijks ongeveer 3.500 kWh elektriciteit verbruikt.

Dat er bij zonne-energie nog CO2 vrijkomt, komt door de productie van de installaties zoals zonnepanelen en zonneboilers. Daarvoor zijn (nog) fossiele brandstoffen nodig en die tellen natuurlijk mee in de vergelijking met energie uit fossiele bronnen. De CO2 die vrijkomt door de bouw van koleninstallaties wordt ook meegewogen.

Netto veel besparen

Toepassingen van zonne-energie produceren tijdens hun leven veel meer schone energie, dan er fossiele energie nodig is om de installaties te maken. Dat betekent dat een installatie netto veel meer CO2 bespaart, dan er vrijkomt bij de productie van een zonneboiler of -paneel.

Zonne-energie voorziet zelden in de volledige behoefte van elektriciteit of warm water van een huishouden. De zonopbrengst wisselt daarvoor teveel, naar gelang het seizoen of de weersomstandigheden; het daarvoor benodigde oppervlak aan panelen of collectoren is ook erg prijzig. Maar u bespaart wel flink op CO2-uitstoot als u naast conventionele energie ook zonne-energie inzet.

 

 

 

Zonnepanelen

Zonnepanelen maken op het dak van uw woning elektriciteit, doordat zonlicht een elektrische spanning opwekt tussen de twee laagjes silicium op het paneel. Dat heet een fotovoltaïsche reactie (in Engels photo voltaic, PV). Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen en zien er anders uit dan zonnecollectoren: door de PV-kristallen zien zonnepanelen er vaak metallic (donker)blauw uit.

De meeste zonnepanelen op woningen zijn gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Het systeem levert stroom aan het net als de panelen tijdelijk meer elektriciteit leveren dan u gebruikt. Maar er zijn ook autonome systemen; die komen van pas op plaatsen waar geen elektriciteitsnet is, zoals op kampeerplaatsen of langs snelwegen.

Meer weten? Maak een afspraak met een van onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.

Heeft u een vraag?

Klik hier

Openingstijden Installatiebedrijf

Ma:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Di:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Wo:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Do:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Vr:

07.30 - 12.00

13.00 - 17.00

Za:

Gesloten